22.11.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Beograd – Rok ispoštovan, uslovi za rad mnogo bolji – NSP uvek i svuda

3. jula 2019.

Posle samo mesec dana od početka asfaltiranja prostora ispred Vatrogasne stanice Košutnjak završeni su radovi na uređenju površine ispred izlaznih kapija vatrogasnih vozila. Plac na kome se nalazi jedinica prvi i jedini put je kompletno asfaltiran pre 39 godina. Teren je vremenom samo krpljen i postao je prava ruina čime je ne samo estetski nego i praktično bio neprihvatljiv imajući u vidu da je takva podloga itekako uticala na ispravnost vatrogasnih vozila koja su morala tuda svakodnevno da prolaze. Veoma dobra saradnja sa predsednikom gradske opštine Čukarica, sklapanje ugovora o donatorstvu sa firmom Avala studio i Nezavisnog sindikata policije rezultirala je uspešno završenom poslu. U pitanju je firma koja je angažovala izvođača radova i u potpunosti platila sve troškove postavljanja veoma kvalitetnog asfalta, postavljanje ivičnaka i  uređenja prostora na oko 1600m2.

Omogućeno je brzo i efikasno delovanje u vanrednim situacijama, brzo izlaženje na teren pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica, da se opravdava deviza vatrogasaca Uvek i svuda u što kraćem roku, služba svim građanima u svim vanrednim i akcidentnim sitacijama i efikasnost u radu. Takođe, vozila će sigurno imati duži radni vek jer ogromne rupe koje su „krasile“ ovaj prostor sada su prošlost.

Dobra saradnja sa partnerima se i dalje nastavlja, a NSP nastavlja sa aktivnostima na poboljšanju uslova rada svih službi MUP RS a samim tim i Vatrogasno spasilačkih jedinica, Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

Svetlana Miladinov

Korisni linkovi