22.06.2018

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

Kada bi svi gledali u svoje dvorište…

15. maja 2017.

U poslednje vreme sve češće se pojavljuju tekstovi Sindikata srpske policije koji za temu imaju jedan cilj – blaćenje našeg sindikata. Kako smo ranije već reagovali na slične provokacije i zaključili da se nećemo upuštati u rasprave sa njima, što im je očigledno cilj, gledaćemo da i sada ostanemo dosledni istom stavu. Želimo da pozovemo vas, naše članove, da se ne obazirete na ovakvu kampanju i da vam poručimo da Nezavisni sindikat policije neće igrati takve igre.

Koliko je besmislen pa čak i smešan način na koji SSP vodi politiku, možda će najbolje ilustrovati primer rada dve trgovačke kuće. Da ne bi smo pominjali poznate firme u ovoj priči ćemo ih imenovati sa prodavnica A i prodavnica B.

Zamislite da prodavnica A vodi poslovanje kako to inače imate prilike da vidite i kako inače treba da se radi, promovišu se sniženja cena robe, kvalitetnije usluge… Radi se na svaki način da se kupci privuku ali se nikada ne pominje konkurent. Sa druge strane imamo prodavnicu B (ili u našem slučaju SSP). Malo rade kao konkurenti po „propisima“ a malo blate konkurenciju pokušavajući da privuku kupce?!

Upravo tako se ponaša SSP prema nama! Navode poteze NSP-a koji su inače transparentni sa naše strane ali to predstavljaju kao nekakvu „ekskluzivu“. Glavna tema jednom od takvih tekstova je bilo slikanje sa ministrom pre par meseci? Pa pošto su naši članovi „naivni i slepi kod očiju“ SSP je tu da im objasni kako je taj čin dokaz nekakve „izdaje“.

Sa druge strane mi poštujemo njihove članove i njihovu privrženost kako SSP-u tako i drugim sindikatima. Istina, ponekad se zapitamo za njihove motive i takav stav ali ih nikada ne pozivamo da nam se pridruže ocrnjujući im rukovodstva. Kako rekosmo, naš rad je javan i u skladu sa mogućnostima dajemo maksimum, ko to vidi dobrodošao, ko ne vidi neka radi bolje ako može i ume. Da takva politika ima smisla govori i činjenica da Nezavisni sindikat policije ima članova koliko i svi ostali zajedno i to od postojanja do danas!

Inače, moramo da primetimo da je u Srbiji postalo moderno da se za svaki gubitak okrivljuju drugi. Poslednji primer ovih dana imamo i u sportu u kome je bar nekada vladalo viteštvo kada se boljem pobeda čestitala i priznavala. Sada klub izgubi utakmicu i krivi sve oko sebe, ali nikako da vidi problem u svojoj taktici, rukovodstvu, igračima… Da li je SSP podlegao takvom trendu pa ni ne pokušava da nešto promeni u svojim redovima misleći da tako treba tražeći krivca u nama ili su u pitanju kompleksi zbog večitog trećeg mesta koje zauzimaju u MUP-u i nedostatka reprezentativnosti, ne znamo.

Ono što sigurno znamo je da se većini članova bilo kog sindikata ne sviđa ovakva razjedinjenost. Sigurno je da bi zajednički stavovi bar za pojedina pitanja bili itekako pozitivni za sve. Nažalost, dokle god se ne bavimo sobom i ne prestanemo da gledamo u tuđe dvorište od toga neće biti ništa.

Korisni linkovi