19.08.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

INCIDENT U ALEKSANDROVCU: Palio radnju, vozila MUP-a, pa napao policajce

8. oktobra 2018.

Saša J. (54) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela napad na službeno lice i izazivanje opšte opasnosti.

Kako saznajemo, osumnjičeni je u ponedeljak jutro oko 7,30 izazvao požar u STR “Pepeljuga” u ovoj opštini, a zatim, isprskao i otvorenim plamenom zapalio četiri službena vozila Policijske stanice Aleksandrovac.

-Osumnjičeni je i napao policijskog službenika, koji je intervenisao i nožem ga je ubo u predelu levog uha, a potom pobegao-iznosi izvor “Novosti”. -Preduzete su mere radi potrage i kada su osumnjičenog pronašli, on je policijskom službeniku zadao udarac drvenom motkom u predelu glave i naneo mu lake telesne povrede u vidu posekotine.

Brzom reakcijom policije na licu mesta, pripadnici MUP su uspeli na vreme da reaguju i ugase vatru na kolima.Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Brusu, po čijem nalogu je osumnjičenom i određena mera zadržavanja do 48 sati, posle čega se očekuje privođenje osumnjičenog pred tužilaštvom i podnošenje krivične prijave.

U policiji u Kruševcu navode da je policajcu koji ja zadobio pvorede od noža ukazana lekarska pomoć u kruševačkoj opštoj bolnici, dok je njegovom kolegi koji je zadobio udarac motkom u glavu ukazana pomoć u Domu zdravlja u Aleksandrovcu.

Inače, paljevina koja je potresla Aleksandrovac, dogodila se pre skoro četiri godine, kada je jedan meštanin uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar u više podruma stambenih zgrada u ovom mestu, ali su brzom intervencijom vatrogasaca iz Kruševca i Brusa sprečilo dalje širenje vatre i veće posledice.

Izvor: Novosti

Korisni linkovi