18.06.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Gde su granice podela i cinizma?

5. oktobra 2018.

Posle pojedinih poslanika Narodne skupštine i pojedini sindikati koriste događaj u Novom Pazaru, gde je na žalost jedna porodica doživela tragediju, i u napred osuđuju, smenjuju a da istražni organi nisu još ni utvrdili eventualno nečiju odgovornost.

Neki bi osuđivali bez dokaza, smenjivali po sopstvenoj želji i što je najsramnije koristili nesreću jedne porodice, zbog čega ni oni sami ne znaju. Naše kolege vatrogasci spasioci obavljaju veoma širok spektar poslova, možda i najtežih u MUP. Spasili su stotine života i pri tom rizikuju svoj i dobro znamo da su mnogi vatrogasci spasioci spasavajući tuđe živote izgubili svoj. Siguran sam da su i kolege u Novom Pazaru kao i uvek i ovog puta učinili sve što je u tom trenutnu u njihovoj moći.

Međutim, treba istaći, da se zadnjih godina u Sektoru za vanredne situacije uložilo mnogo. Prvenstveno treba istaći da se prvi put vatrogasci spasioci biraju putem konkursa i tako se sigurno biraju najbolji i jedinice Sektora za vanredne situacije dobijaju one najvkalitetnije. Nezavisni sindikat policije neće nikada nikoga osuđivati bez dokaza a pogotovo najhrabrije među nama vatrogasce spasioce.

Nezavisni sindikat policije nastaviće da kroz razgovor sa poslodavcem pronalazi najbolja rešenja, da Sektor za vanredne situacije bude što opremljeniji i da kolege imaju što bolje uslove za rad. Svedoci smo da Ministarstvo unutrašnjih poslova u poslednje vreme veoma mnogo ulaže u Sektor za vanredne situacije. Pre samo deset dana MUP na čelu sa ministrom dr Nebojšom Stefanovićem obezbedilo je ogromna sredstva i uložilo ih u Sektor za vanredne situacije, koji je sada bogatiji za: 14 vatrogasno spasilačkih vozila i 72 transportna vozila, čime je posao našim kolegama znatno olakšan a i sama bezbednost građana na većem nivou. Sa opremanjem ovog sektora nastaviće se svakako i dalje.

Uz želje da naše kolege vatrogasci spasioci što uspešnije obavljaju svoje poslove, njihove porodice ih sa radošću dočekuju sa svakog zadatka, a građani budu bezbrižni i bezbedni.

Član Predsedništva
Veselin Nikolić

Korisni linkovi