24.01.2017

Број чланова

Број чланова НСП 20.072

Script selection

ћирилица | latinica

ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НЕЗАВИСНОГ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ.

ДОПИС МИНИСТРУ СТЕФАНОВИЋУ Примена Правилника о солидарној помоћи

5. јануара 2017.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
МИНИСТРУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Господину др  Небојши Стефановићу

ПРЕДМЕТ: Примена Правилника о солиданој помоћи  у МУП.

 Поштовани  господине Министре,

Сходно чињеници да сте дана 15.12.2016.године донели Правилник о солидарној помоћи у МУП број: 01-6882/16-7, који је објављен у Службеном гласнику Републике Србије дана 26.12.2016.године и који ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у истом, указујемо Вам да је у временском раздобљу од 26.12. 2016.године закључно са  03.01.2017.године поднет велики број захтева за исплату солидарне помоћи који нису узети у разматрање чиме је полицијским службеницима онемогућено остваривање права које им по Закону о полицији припадају.

Сходно горе наведеном, захтевамо да све захтеве који су поднети за исплату солидарне помоћи закључно са 03.01.2017.године Комисија узме у разматрање, донесе одговарајуће одлуке и тиме омогући свим полицијским службеницима остваривање права по основу Закона о полицији.

С поштовањем,
НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Члан Председништва
Веселин Николић

Тренутно има 5 коментара

 1. Marko каже:

  Da li znate koliko puta se ima pravo na podnosenje solidarne pomoci..jednom godisnje..ili mora proci neki vremenski period od poslednje? Posto u drugim javnim sektorima ima se pravo cim pocne sl.nova god.da se preda novi zahtev i to jednom godisnje..
  Hvala.

  1. администратор каже:

   захтев за солидарну помоћ може се подносити сваке године и то више пута само наведите по ком основу подносите исти, обратите се свом синдикалном представнику да вам помогне

 2. Nebojša каже:

  Gospodo iz sindikata,
  Vaša je dužnost da ukažete da doneti Pravilnik o solidarnoj pomoći u MUP nije u skladu sa članom 43 PKU za državne organe koji se primenjuje na osnovu usvojenog Aneksa PKU za policijske službenike, kao i da isti treba izmeniti kako bi njime bili regulisani svi slučajevi predviđeni napred navedenim članom.
  Pozdrav

  1. администратор каже:

   у вези солидарне помоћи указали смо да се мора примењивати оно што је повољније по запослене и послодавац се сложио с нашим предлогом

 3. Zoran каже:

  Meni je uplacena solidarna pomoc ,a u vezi teze bolesti deteta,i s tim u vezi,moja porodica i ja puno smo zahvalni kolegama i MUP -u ,,, .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


*

Корисни линкови