22.06.2018

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

DOPIS MINISTRU – Dopuna Odluke o utvrđivanju specifičnih područja na kojima zaposleni rade po otežanim uslovima

12. maja 2017.

Nezavisni sindikat policije uputio je dopis ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću sa zahtevom za dopunu Odluke o utvrđivanju specifičnih područja  na kojima zaposleni rade po otežanim uslovima. Dopis objavljujemo u celosti

Broj: 154-05/17
Dana: 11.05.2017.godine
B e o g r a d 

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
MINISTRU UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Gospodinu  dr Nebojši Stefanoviću

VEZA: Naš dopis broj 127-04/17 od 20.04.2017.godine.

Poštovani gospodine Ministre,

Na zahtev naših predstavnika NSP KC Vranje, Sremska Mitrovica, Kikinda i ostalih obraćamo Vam se zahtevom da donesete dopunu  Odluke  o utvrđivanju specifičnih područja  na kojima zaposleni rade po otežanim uslovima.

Naime, u Odluci koju ste doneli, navedeno je da će se posebna naknada isplaćivati samo u slučajevima kada policijski službenici borave na terenu dužem od 24 sata, što znači da su ovo pravo izgubili svi policijski službenici koji su kao pripadnici IJP bili angažovani u direktnom kontaktu sa migrantima, a bili su angažovani u smenama od po 12 sati i više.

Predlažemo da navedeno pravo i dalje imaju policijski službenici koji su angažovani u prihvatnim centrima za migrante, s tim, što bi kao minimum ostvarivanja prava bio da imaju angažovanje od minimum 12 do  24 sata sa mogućnošću isplate pola dnevnice od 900,00 dinara.

S poštovanjem,

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE
Predsedavajući Predsedništva
Velimir Lukić

Korisni linkovi