24.03.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

Danas je Dan vatrogasaca Srbije

7. novembra 2018.

Nezavisni sindikat policije čestita svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije 07. novembar Dan vatrogasaca Srbije. Posebno smo ponosni na činjenicu da naš sindikat broji veliki broj članova iz ovog sektora.

Na današnji dan 1834. godine Đorđe Protić tadašnji ministar unutrašnjih poslova je po naredbi kneza Miloša Obrenovića potpisao Uredbu o gašenju požara. Od tada se 07. novembar obeležava kao Dan vatrogasno spasilačkih jedinica Srbije.

U početku su poslove vatrogasaca obavljali dobrovoljci različitih zanimanja, da bi tek sredinom prošlog veka dobijamo prve profesionalce u toj oblasti. Posao vatrogasaca-spasilaca je danas izuzetno zahtevan i obuhvata intervencije prilikom požara, poplava, hemijskih akcidenata… Uglavnom u apsolutno svakoj situaciji gde su ljudi i materijalna dobra ugroženi.

Povodom današnjeg praznika Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić uputio je čestitku pomoćniku ministra i načelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mariću.

Kolegama još jednom želimo da ih uvek sreća prati u ovom vrlo rizičnom i odgovornom poslu i da kao i do sada uspešno a pre svega bezbedno izvršavaju svoje zadatke!

Korisni linkovi