19.01.2020

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

3. april – krstareće rakete pogodile zgradu MUP-a

3. aprila 2019.

Krstarećim raketama, oko jedan sat posle ponoći, pogođene su zgrade republičkog i saveznog MUP u centru Beograda u ulici Kneza Miloša. U neposrednoj blizini bombardovanih objekata nalaze se Ginekološko-akušerska klinika i psihijatrijska bolnica „Laza Lazarević“. Majke i tek rođene bebe, kao i ostali pacijenti, evakuisani su u sklonište.

Na meti NATO agresora bio je još jedan most u Novom Sadu. Nešto pre 20 sati srušen je Most slobode koji je povezivao Novi Sad i Sremsku Kamenicu.

U momentu bombardovanja na mostu su se nalazila vozila i pešaci. Na sreću, niko nije stradao. Povređeno je sedam osoba. Devet ljudi je iz Dunava spasao alas Velja Teodorović.

Britanski premijer Toni Bler i predsednik SAD Bil Klinton složili su se da je bombardovanjem centra Beograda poslata „snažna poruka“ predsedniku Miloševiću, saopšteno je iz Blerovog kabineta.

Kako je javila britanska mreža Bi-Bi-Si, NATO je promenio ciljeve vojne intervencije protiv Jugoslavije.

Umesto dosadašnjeg zahteva vlastima u Beogradu da po prihvatanju ponuđenog sporazuma povuku deo snaga bezbednosti sa KiM, NATO zahteva kompletno povlačenje vojske i policije pre potpisivanja bilo kakvog sporazuma.

Na utakmici Lacio-Milan, naši fudbaleri Siniša Mihajlović i Dejan Stanković nosili su crni flor i majice na kojima su bile ispisane poruke protiv agresije NATO.

U znak solidarnosti fudbaleri Rome su, na utakmici protiv Barija, nosili majice sa natpisom „Zaustavite rat“.

Izvor: RTS

Korisni linkovi