24.11.2020

3. април – крстареће ракете погодиле зграду МУП-а

3. априла 2019.

Kрстарећим ракетама, око један сат после поноћи, погођене су зграде републичког и савезног МУП у центру Београда у улици Kнеза Милоша. У непосредној близини бомбардованих објеката налазе се Гинеколошко-акушерска клиника и психијатријска болница „Лаза Лазаревић“. Мајке и тек рођене бебе, као и остали пацијенти, евакуисани су у склониште.

На мети НАТО агресора био је још један мост у Новом Саду. Нешто пре 20 сати срушен је Мост слободе који је повезивао Нови Сад и Сремску Kаменицу.

У моменту бомбардовања на мосту су се налазила возила и пешаци. На срећу, нико није страдао. Повређено је седам особа. Девет људи је из Дунава спасао алас Веља Теодоровић.

Британски премијер Тони Блер и председник САД Бил Kлинтон сложили су се да је бомбардовањем центра Београда послата „снажна порука“ председнику Милошевићу, саопштено је из Блеровог кабинета.

Kако је јавила британска мрежа Би-Би-Си, НАТО је променио циљеве војне интервенције против Југославије.

Уместо досадашњег захтева властима у Београду да по прихватању понуђеног споразума повуку део снага безбедности са KиМ, НАТО захтева комплетно повлачење војске и полиције пре потписивања било каквог споразума.

На утакмици Лацио-Милан, наши фудбалери Синиша Михајловић и Дејан Станковић носили су црни флор и мајице на којима су биле исписане поруке против агресије НАТО.

У знак солидарности фудбалери Роме су, на утакмици против Барија, носили мајице са натписом „Зауставите рат“.

Извор: РТС

Корисни линкови